Představujeme Moto Guzzi V7 Stone Special edition

V půlce září Moto Guzzi uvedla speciální edici V7 Stone pro sezonu 2023. Poznáte ji podle lesklé černé barvy Shining Black a červených detailů: linek na nádrži, zadních pružin a prošívání sedla.  Sportovní design této speciální edice V7 Stone umocňuje výfukový systém Arrow se šikmo umístěným tlumičem a zrcátka ve stylu Café Racer. První kusy této speciální edice Guzzi V7 Stone dorazí do ČR koncem listopadu 2022. Prodejní cena je určená na 249 000 Kč včetně DPH. Objednávky na tuto speciální edici V7 Stone přijímáme už v průběhu podzimu.

66 koní čeká, jak otočíte zápěstím

Moto Guzzi V7 Stone od sezony 2022 pohání silnější dvouválec. Stejný motor je i v Guzzi V9 a endurech V 85 TT. Jeho maximum je výkon 65 koní. S výfukovým systémem Arrow šplhá maximální výkon motoru ze 48 na hodnotu 49 kW, což je 66,5 koní. Větší je díky němu i točivý moment, který má maximální krouťák 75 Nm při 4900 ot./min. Výfuky Arrow budou k dispozici jako volitelné příslušenství pro ostatní varianty Moto Guzzi V7.

 

V Guzzi si jedou to svoje už jedno století

Motorky Guzzi V7 Stone jezdí přes půl století, první byly vyrobené v roce 1971. I když se všechno kolem nás rychle mění, Guzzi si svůj koncept podélně uložených Véčkových motorů a pohonu kardanem drží. Nemají důvod to měnit. Speciální edice V7 stone má zrcátka ve stylu Cafe Racer. Výrobce si na ní pohrál i s dalšími detaily: motor má nové kryty hlavy a škrtící klapky v grafitové barvě z eloxovaného hliníku. Ze stejného materiálu je i masivní hliníkové víčko palivové nádrže. Že se jedná o speciální edici vám připomene štítek na řidítcích.