Představujeme Ducati Monster 30° Anniversario

Ducati slaví celkem 30 let kontinuální výroby ikonického naháče Monster výročním mašinou v číslované sérii omezené na počet 500 kusů pro celý svět. Ducati Monster 30° Anniversario je nejlehčí Monster ever a je zároveň nejsportovnějším modelem v aktuální sérii Monsterů. Poznáte ho na první pohled díky barevnému schématu Tricolor 30th Anniversary, jehož design se inspiruje nejsportovnějšími historickými Monstery. Italská trikolora výročního Monsteru je kombinovaná zlatou barvou ráfků kovaných disků kol a plně nastavitelnou vidlicí Öhlins NIX30. Výroční Monstery poznáte i díky štítku u řidítek s názvem a unikátním výrobním číslem v rámci celé série. Počet kusů určených pro ČR v tuto chvíli neznáme, ale přijímáme předobjednávky. Ducati Monster 30° Anniversario si můžete pořídit za 18.590 EUR včetně DPH a 4EVER DUCATI záruky. Cena se po přepočtu na české koruny pohybuje kolem 445 000 Kč. Je tady dražší oproti standardním Monsterům zhruba o 150 000 Kč a oproti sportovnímu Monsteru SP o 90 000 Kč. Výroba této mašiny pro region Evropské Unie startuje v listopadu 2023.

 

Tohle je mašina pro pořádný chlapy, ne pro bambinos!

 

Co se vyrábí 30 let bez přestávky, nemůže bejt špatný!

Ducati Monster 30° Anniversario oslavuje celou sérii Monsterů.  Ducati Monster, který při uvedení na trh způsobil opravdovou revoluci ve světě motorek. Od roku 1993 si tahle mašina získala srdce a zamířila do garáží více než 350 000 Monsteristů v bezpočtu verzí od nejmenších čtyřstovek až po dvanáctistovky s motory ze superbiků. Monster byl vždycky úplně jiný, než všechny ostatní motorky. Kombinuje sportovní motory vyladěné pro jízdu na silnici, podvozek odvozený ze superbiků se širokými řídítky. A hlavně shodil komplet celou kapotáž a stal se nepřehlédnutelnou ikonou segmentu naháčů.

 

Nejlehčí Ducati Monster ever!

Ducati Monster 30° Anniversario má prémiovou výbavu, která snižuje jeho váhu a zlepšuje dynamické vlastnosti. V rámci aktuální nabídky je nejsportovnějším Monsterem v nabídce. Díky výbavě má pohotovostní hmotnost 184 kg včetně všech provozních náplní. To je o 4 kila míň než standardní Monster a o 2 kila méně, než aktuální Ducati Monster SP.  Připomínáme, že poslední generace Monsterů zhubla o těžko uvěřitelných 18 kilo oproti předchozí generaci Monsterů 821. Celková váha výročního Monsteru zůstala tak nízká, přestože oproti standartnímu Monsteru je vybavený tlumičem řízení a čelním štítem.

 

Lighter, faster, Monster!

Plně nastavitelné odpružení Öhlins se může pochlubit vidlicí, která je o 0,6 kg lehčí než ta, kterou používá Ducati Monster a Monster+. Nastavení odpružení je ryze sportovní. Díky tomu se budete na Ducati Monsteru 30° Anniversario  skvěle bavit jak při jízdě na silnicích, tak na okruhu. Výbavu Öhlins doplňuje nastavitelný tlumič řízení, který zvyšuje přesnost řízení v nejvyšším jízdním tempu. Brzdový systém se skládá z předních třmenů Brembo Stylema® (-0,4 kg lehčí, než u Monsteru) a přední brzdových kotoučů o průměru 320 mm s hlnikovými vnitřními prstenci (jsou o 0,5 kg lehčí než standardní brzdy u Monsteru). Díky nim Monster 30° Anniversario lépe brzdí a je hbitější díky snížení setrvačnosti v přední části mašiny. Sportovně závodní charakter výročního Monsteru umocňují nové kované ráfky kol se ve zlaté barvě, které snižují neodpruženou hmotnost o 1,86 kg a snižují moment setrvačnosti předního kola o citelných 21,8 % a zadního kola dokonce o 26,9 %. Na snížení celkové váhy motorky se podílí lithiová baterie, která je lehčí o 1,7 kila oproti klasické baterii se články z olova. Dalších pár set gramů dolů oproti základní verzi Monsteru stáhnou karbonové blatníky.

 

 

111 koní čeká, až otočíte zápěstím

Ducati Monster 30° Anniversario pohání motor Testastretta 11°, kapalinou chlazený 4ventilový dvouválec s desmodromickým časováním ventilů a výkonem 111 koní. Má plnou křivku dodávky výkonu ve všech otáčkách, zejména ve středně nízkých, na silnici nejpoužívanějších. Jeho poslední generace výrazně posílila- kroutící moment má ve středních otáčkách od 3000 do 7000 o 20% vyšší hodnotu, než měl motor pohánějící předchozí generaci Monsteru 821. Výroční verze Monsteru má homologované výfukové potrubí Termignoni. V této konfiguraci je jasné, že klidné projížďky tahle mašina prostě nesnáší!

 

Každý je jiný a potřebuje jinou motorku. Vy tuhle!

Výroční Monster Monster 30° Anniversario je vybavený kompletním balíkem elektronických jízdních asistentů. Výkony motoru krotí náklonové ABS Cornering, Ducati Traction Control a Ducati Wheelie Control. Všechny zmíněné asistenty si můžete nastavit na různé úrovně zásahu. Launch Control zajistí vaše bleskurychlé starty. K dispozici máte tři jízdní režimy – Sport, Road a Wet. Vše se snadno ovládá pomocí ovládacích prvků na řídítkách a 4,3" plnobarevného TFT displeje, který startuje speciální grafikou určenou jenom pro verzi Anniversario. Displej přejímá uživatelské rozhraní se závodní grafikou od Ducati Panigale V4. Displeji dominuje velký otáčkoměr a na levé straně je zbytek provozních parametrů, včetně zobrazení čísla aktuálně zařazeného rychlostního stupně.

 

Tuhle mašinu vám un poco závidíme

 

 

Prohlédněte si ho ještě ze všech stran