Představujeme Ducati Diavel V4 for Bentley

Ducati a Bentley společně s hrdostí představují 2 limitované série motorek, které oslavují to nejlepší z obou značek: Ducati Diavel V4 for Bentley. První z nich je limitovaná série 500 kusů Diavelu V4 for Bentley. Diavely z této série jsou inspirované a vizuálně sladěné s nejvýkonnějším Bentley v historii- s Bentley Batur. Ve druhé limitované sérii se vyrobí dalších 50 kusů Ducati Diavel V4 for Bentley Mulliner. Tyhle mašiny jsou vyhrazené pouze pro stálé zákazníky Bentley a svým majitelům nabídnou široké možnosti customizace mašiny na míru. Ducati už pozastavila předobjednávky na Diavel V4 for Bentley, ale stále se můžete zařadit mezi náhradníky. Přijímáme poptávky na tuhle mašinu, pište nám na mail dmoto@dmoto.cz

 

Umělecké dílo na dvou kolech

Na technický základ Diavelu V4 integrovala Ducati mnoho vizuálních prvků charakterizujících design a styl Bentley Batur- limitované série ručně vyráběného kupé Bentley. Centro Stile Ducati ve spolupráci s designéry Bentley společně vytvořili nový design Diavelu. Diavel od Baturu přebírá horizontální linie bočního pohledu. Rafinovaná barva Scarab Green je bohatá na metalické odstíny.  Pochází z palety barev Bentley Mulliner a je použitá na celé jeho karoserii. Kované ráfky jsou navržené a vyrobené na míru pro tento Diavel.  Tvary ráfků vycházejí z kol Bentley a jsou lakované v barvě Dark Titanium Satin.

 

Taky se vám zvedá la temperatura, když se na něj díváte?

Boční otvory pro přívod vzduchu odrážejí dvoubarevnou přední mřížku, která je jedním z nejlépe rozpoznatelných prvků Bentley Batur. Zadní trojúhelníkové výdechy odkazují na odpovídající prvky vozu. Přední blatník, kapotáž a horní pohled na nádrž připomínají žebra na přední kapotě. Spousta dílů karoserie Ducati Diavel V4 for Bentley jsou vyrobené karbonu. Konkrétně jde o blatníky, kryty světlometů, kryty motoru a výfuku, kryty chladiče nebo boční panely.  Dvojitý výfuk s krytem byl přepracovaný tak, aby ladil s rafinovanými liniemi disků kol. Jednomístná zadní část mašiny přebírá mnoho stylistických prvků z dvouvrstvého extraktoru na zádi vozu. Sedadlo jezdce Diavelu V4 for Bentley je inspirované interiérem vozu Bentley Batur. Vyrobené je z černé Alcantary, která odhaluje podkladovou červenou látku se stejnou strukturou jako u sedadel Bentley Batur. Sedlo má na zadní části vyšité logo Bentley.

 

168 koní čeká, jak otočíte zápěstím

Ducati Diavel V4 for Bentley pohání motor V4 Granturismo o objemu 1 158 cm3. Výkonný čtyřválec s maximální výkonem 168 koní a ukrutným točivým momentem je zároveň mimořádně lehký a kompaktní. Jeho chod a průběh výkonové křivky je plynulý, motor táhne od nejnižších otáček.

 

Diavel je mašina pro pořádný chlapy, ne pro bambinos

Ducati Diavel V4 for Bentley se stejně jako všechny ostatní sběratelské Ducati dodává s certifikátem pravosti. V základní výbavě má ještě sedlo pro spolujezdce a kryt mašiny. Název mašiny a unikátní výrobní číslo v rámci série jsou vyryté na štítku vloženém do karbonového krytu svislé hlavy na pravé straně Diavelu. Jak přístrojová deska, tak LED matice zadního světelného panelu zobrazí při zapnutí mašiny speciální animaci. Každý Diavel V4 ze série for Bentley bude svému majiteli dodaný v personalizovaném dřevěném obalu.

 

Vybaví vás velmi elegante

Spolupráce obou továren vedla k vytvoření kolekce vybavení Capsule Collection, které je vyhrazené pro majitele Diavel V4 for Bentley.  Nabízí speciální přilbu a technickou bundu dostupnou v pánské i dámské verzi, vše samozřejmě patřičně barevně sladěné s Diavelem V4 for Bentley.

 

Ducati Diavel V4 for Bentley Mulliner

Kromě 500 exemplářů Diavel V4 for Bentley Ducati vyrobí ještě sérii 50 exemplářů nazvanou Diavel V4 for Bentley Mulliner. Mašiny z této série budou k dispozici výhradně stálým zákazníkům Bentley. Díky přímé spolupráci s designéry Centro Stile Ducati si budou jejich majitelé moct nakonfigurovat svůj Diavel V4 for Bentley Mulliner s různými barvami sedla, třmenů předních brzd, dílů z uhlíkových vláken a ráfků. Mohou si zvolit stejnou barvu jako jejich vůz nebo si vybrat jednu z barev z exkluzivní palety vybrané designéry společnosti z Crewe.

 

Logické propojení Bentley a Ducati

Bentley Batur je nejvýkonnější sériově vyráběný vůz Bentley s motorem W12 twin-turbo o výkonu 740 koní, který byl vyrobený v pouhých 18 exemplářích. Batur v sobě spojuje ruční řemeslné zpracování vozů Bentley se svalnatou karoserií, která definuje novou DNA designu Bentley. Všech osmnáct exemplářů Bentley Batur je individuálně ručně vyrobeno společností Mulliner, nejstarší karosárnou na světě a interní divizí Bentley na zakázku.

 

Prohlédněte si ještě Diavel V4 for Bentley ze všech stran