Ducati představuje vlastní motokrosový tým

Ducati oznámila loni 24. října vstup své vlastní mašiny do světa závodního motokrosu. Produkční verze této Ducati krosky bude na trhu dostupná od sezony 2026. Nová závodní divize Ducati Corse Off-Road představila koncem ledna 2024 dva závodní prototypy Ducati Desmo450 MX. Pojedou už letošní ročník italského motokrosového šampionátu Pro - Prestige MX1 v továrním týmu Ducati Corse R&D - Factory MX Team. Cílem této první závodní sezóny je získání dat a informací o chování motorek v závodech. Ducati je analyzuje a výsledky přispějí k vývoji modelu produkční verze Ducati Desmo450 MX. Ta se podle plánu začne vyrábět v druhé polovině roku 2025. Závodní premiéra motokrosové mašiny Ducati Desmo450 MX je naplánována na 16. a 17. března v italském Mantově.

 

Volume up ragazzi!

 

 

Vítězství mají ve své DNA

 

Ducati Corse R&D - Factory MX Team

Výběr členů svého motokrosového týmu Ducati podléhal jeho cílům. Ducati Corse Off-road vybrala jako šéfy týmu Corrada a Marca Maddii.  Tým Maddii Racing byl založený v roce 1991. V roce 2017 začala Maddii Racing nová éra zaměřená na mladé jezdce a vývoj nových závodních motorek díky působení syna Marca Maddii ve vedení týmu. V posledních čtyřech závodních sezonách dosáhli Corrado a Marco velmi významných výsledků. Jezdci jejich týmu získali dva tituly mistrů světa a šest titulů italských šampionů. Zkušené vedení týmu doplní motokrosoví šampioni Antonio Cairoli a Alessandro Lupino.

 

Antonio Cairoli

Antonio dosud vyhrál devět titulů mistra světa motokrosu. Šest z nich získal po sobě v letech 2009 až 2014. Aktuálně je na druhém místě v žebříčku nejúspěšnějších motokrosových jezdců historie a udělá všechno proto, aby získal další tituly a v historickém žebříčku se posunul na první místo. V sezoně 2021 Cairoli společně s Alessandrem Lupinem a Mattiou Guadagninim vyhrál závody Motokros národů a přivedl tým Itálie k titulu mistra světa. Od prosince 2023 zahájil spolupráci s Ducati Corse offroad na vývoji nové krosové mašiny Ducati Desmo450 MX.

Alessandro Lupino

Alessandro se během své sportovní kariéry stal osmkrát italským motokrosovým mistrem a navíc v roce 2006 získal titul mistra světa ve třídě 85 ccm. V roce 2021 společně s Antoniem Cairolim a Mattiou Guadagninim vyhrál Motokros národů a přivedl tým Itálie k titulu mistra světa. Od prosince 2023 zahájil spolupráci s Ducati Corse offroad na vývoji nové krosové mašiny Ducati Desmo450 MX.

Prohlédněte si krosku Ducati Desmo450 MX ze všech stran