Pozvánka na Motosalon 2024 v Brně

Od čtvrtku 29.února do neděle 3. břena nás najdete na stáncích motorek Ducati, Aprilia, Moto Guzzi a skútrů Vespa a Piaggio. Stánky obou importérů jsou v hale P kousek od sebe. Naživo si můžete prohlédnout moto novinky 2024, prohlédnout custom Harleje Pepy Sršně nebo Dakarský speciál Libora Podmola. Kromě motorek jsou na výstavě k vidění ještě čtyřkolky. Nechybí stánky s moto doplňky a motorkářskou výbavou. Na venkovní ploše K1 mezi pavilony proběhnou závody Czech Stunt Grand Prix, další venkovní program s moto kaskadéry a moto školou je na ploše označené jako Show arena mezi pavilony P a Z.

 

 

Novinky Ducati na Motosalonu 2024 v Brně

Ducati prezentuje 2 novinky pro letošní sezonu a jednu repliku závodní Panigale Alvara Bautisty. Novinky jsou letos k vidění dvě: jednoválcový Hypermotard 698 Mono RVE a čtyřválcová Ducati Multistrada V4 RS.

 

Novinka Ducati Hypermotard 698 Mono RVE

Hypermotard 698 Mono pohání nový jednoválcový motor Superquadro mono s výkonem 77,5 koní. Mono nabídne úžasnou lehkost- suchá váha mašiny je pouhých 151 kilo. Díky tomu bude snadné ho ovládat a svým majitelům nabídne nekompromisní balík elektronických asistentů. Ty umožní kontrolované driftování nebo jízdu na zadním kole i méně zkušeným jezdců. Hypermotard 698 Mono RVE budeme mít v letošní sezoně jako DMOTO testovací motorku, můžete ho u nás od dubna vyzkoušet na vlastní kůži.

 

Novinka Ducati Multistrada V4 RS

Závodní variantou Multistrady V4 RS Ducati oslavila výročí 20 let od představení Ducati Multistrady 1000 DS v roce 2003. Na rozdíl od ostatních čtyřválcových Multistrad ji nepohání V4 Grandturismo, ale V4 Desmodici Stradale. Stejný motor pohání Panigale V4 a Streetfightery V4. Pro Multistradu V4 RS byl motor upravený s ohledem na koncepci Multistrady. Motor pracuje se suchou spojkou a speciálně upravenou elektronickou kalibrací. Jeho maximální výkon 180 koní z Multistrady V4 RS dělá nejvýkonnější Multistradu ever. Kromě toho je také nejlehčí V4 Multistrada díky použití titanu pro zadní rám a masivního rozsahu použití karbonových dílů. Výsledek je o 3 kila menší suchá hmotnost v porovnání s Multistradou V4 Pikes Peak a o 7 kilo menší hmotnost v porovnání s Multistradou V4S.

 

Novinky Aprilia na Motosalonu 2024 v Brně

Na stánku Aprilie najdete jejich kompletní prodejní portfolio pro sezonu 2024. Skútry SR GT, naháče Tuono, Enduro Tuareg a okruhové mašiny RS 457, RS 660 a RSV4.  Aprilia v Brně prezentuje prvně v ČR svoji novou Aprilii RS 457 poháněnou dvouválcovým motorem, na stánku je v centrální pozici na pódiu.

 

Novinka Aprilia RS 457

Aprilia vyvinula tuhle mašinu jako další mezistupeň mezi mašiny s motory 125 ccm a 660 ccm a cílí s ní na mladší jezdce. Dvouválec objemu 457 ccm s výkonem 35 kW je na hranici maximálního možného výkonu pro motorky, které můžete řídit s řidičákem skupiny A2. Ve své objemové třídě nabídne Aprilia RS 457 nejlepší poměr výkonu a váhy. Suchá váha této motorky je pouhých 159 kilo. Elektronický balíček Aprilie RS 457 obsahuje kontrolu trakce, dvoukanálové ABS a ride by wire se třemi jízdními režimy.  Aprilia RS 457 je hravá a lehká mašina s nastavitelným předpětím přední vidlice i zadního tlumiče. Maximální výkon motoru dosahuje hodnoty 35 kW, což je téměř 47 koní. Převodovka je šestistupňová, startér elektrický. Quickshifter bude pro Aprilii RS 457 dostupný jako volitelné příslušenství. Aprilia RS 457 bude dostupná od června 2024 ve 3 barevných schématech: Prismatic Dark vidíte na fotce níže, Racing Stripes a Opalescent Light.

 

Novinky Moto Guzzi na Motosalonu 2024 v Brně

Na stánku Moto Guzzi si můžete prohlédnout kompletní prodejní portfolio pro sezonu 2024. Sérii V7 zastupují půvabná V7 Stone Corsa a V7 Speciale, V9 Bobber, Enduro V85TT je k vidění ve výbavě Travel, V100 Mandelo v limitované verzi Aviazione Navale nebo Custom stavbě. Moto Guzzi představuje poprvé v ČR svoje nové enduro Stelvio, na stánku je k vidění jeho varianta vybavená radary.

 

Novinka Moto Guzzi Stelvio

Aktuální generaci cestovního endura Stelvio pohání stejný motor jako silniční cesťák V100 Mandello, obě dvě mašiny továrna vyvíjela souběžně. Sdílí spolu motor s objemem 1 042 cm3. Jeho maximální výkon je 115 koní, maximálka točivého momentu má hodnotu 105 Nm. Rozhodně pocítíte, že 82% krouťáku je k dispozici už ve 3500 otáčkách za minutu. Moto Guzzi V100 Mandello a Stelvio mají podobné tvary, ale podvozky a ergonomii mají obě dvě mašiny rozdílnou. První kusy Stelvia dorazí do ČR v průběhu letošního května. Jako první dorazí jeho základní varianta a v průběhů června budou k dispozici první Stelvia vybavené radary. Moto Guzzi Stelvio budeme mít v letošní sezoně jako DMOTO testovací motorku, můžete ho u nás vyzkoušet na vlastní kůži.

 

Novinky Vespa na Motosalonu 2024 v Brně

Na stánku skútrů Vespa si můžete prohlédnout jejich nové barvy a kompletní prodejní portfolio pro sezonu 2024. Vespa Primavera, Sprint, GTS i GTV jsou k vidění včetně příplatkových výfuků.

 

Novinky Piaggio Motosalonu 2024 v Brně

Na stánku skútrů Piaggio si můžete prohlédnout jejich nové barvy a kompletní prodejní portfolio pro sezonu 2024. Prohlédnout si můžete Piaggio 1, Piaggio Liberty, Medley, Beverly i MP3.