Ducati XDiavel 2016. Gentleman nebo zvíře?

 

XDiavel jako svůdce

Co říkáte na nový XDiavel? Na první pohled je to gentleman, vzorně zaholený vous, perfektně padnoucí oblek na míru. Má ale i svou druhou tvář. Ve skutečnosti je to zvíře. Nespoutané a divoké zvíře s brutální silou. XDiavel vytváří atmosféru, která přitahuje ženy. Pokud Vaše žena ještě nejezdí s  Vámi, je XDiavel nejlepší důvod, aby začala. Nebudete muset Vaši ženu přemlouvat, charisma této motorky to udělá za vás.

Pohon řemenem novinkou u Ducati

Řemen? To jsme pořád u Ducati? Ale ano, XDiavel je první Ducati s řemenovým pohonem. Konstruktéři ho zvolili pro jeho spolehlivý a bezpečný přenos brutálního výkonu na zadní kolo. Díky řemenu si vychutnáte tichý provoz, čistotu a méně údržby.

 
Zvíře musíte udržet pod kontrolou

Máte pod zadkem brutální výkon 156 koní ve spojení s kroutícím momentem 115 Nm na 250 kg váhy motorky. Dvouválec Ducati Testastretta  má objem 1262 ccm a je spojený s 6i stupňovou převodovkou. Takovou sílu musíte krotit, aby se vám nevymkla z ruky. U XDiavel se o to stará Ducati Traction Control a vámi zvolený jízdní režim. Vytáčení pravé ruky vám ušetří tempomat. Pro bezpečné brždění máte k dispozici ABS.


Pekelné vychytávky

Kromě nekompromisního výkonu máte k dispozici i další moderní vychytávky, které dotahují celkový design tohoto modeluTFT přístrojová deska, ovladače s červeným podsvícením vypadají na černém XDiavelu opravdu skvěle. Potěší Vás elektrický zámek řízení.

Obličejem tohoto stroje jsou designová full LED světla, verze S standardně vybavena  DRL systémem pro denní svícení.


 

S XDiavelem se můžete osobně seznámit na Motosalonu, který se koná v termínu 3.-6.3 2016 na brněnském výstavišti v pavilonu P. Na místě bude předváděcí stroj, takže si můžete na vlastní kůži ověřit, že vám sedí. Už se bez něj neobejdete. Můžete vzít i svou ženu. Je dost možné, že se vás bude později ptát, jestli může XDiavel řídit.  Dobře si rozmyslete, co jí odpovíte.

 

 karta motorky XDiavel S