World Ducati Week na vlastní kůži

81 000 návštěvníků z celého světa na World Ducati Week, 90 výročí Ducati, testování všech motorek, mraky závodů a aktivit. Na této akci jsme prostě nemohli chybět! Už příjezd na místo činu byl omračující. Stovky Ducati v ulicích města doslova kralovaly.

Zastavíte na semaforu, jste první na řadě, říkáte si- to je pohodička. Jenže letmý pohled do zpětného zrcátka, kde se během chvilky za Vámi naštosuje dalších asi dvacet značně rozhecovaných Italů na mnohem silnějších motorkách než můj Scrambler, je mi jasné, že nesmím na nic čekat a musím to fofrem rozjet. Naproti na semaforu jich už takto čeká tak pětadvacet a o kus dál pár set. Jsem lehce opocenej a střídá to husí kůže.

Každé rozsvícení zelené na semaforu bylo jak ostrý start superbiků na závodním okruhu. Hukot Ducati zaplnil město. Hlavní třída v Misanu má semaforů asi pětatřicet. Takže po půlhodině toho mají spojka a moje nervy dost. Ale tohle jinde nezažijete. Už pro tohle má cenu se drkotat deset hodin po dálnici na World Ducati Week.

O to větší radost máte, když v davu ostatních Ducatistů konečně doplujete k bráně a zaparkujete motorku a stoupnete si...

Hned za branami areálu se rozprostíral cirkus se jménem SCRAMBLER. Žlutá barva dávala jasně najevo, co všechno sem patří. Bary, holič, kapela, basketbalové hřiště, fotbálek…nevěděl jsem kam se dřív dívat a co vyzkoušet.

SCRAMBLER je prostě motorka na pohodu a pro pohodáře...

Na závodní dráze bylo živo po celé tři dny. Můžete si zarezervovat jízdu na Panigale, Diavelu, nebo Hypermotardu a zkusit jaký džob mají opravdoví závodníci. Je to fantastický pocit brousit asfalt, po kterém se včera proháněli všichni profíci z Ducati Corse. Jezdci ze všech továrních i satelitních týmů pohromadě.

Když se tito borci utkají na Diavelech muž proti muži na sprintu na půl míle, to je vám panečku pokoukáníčko epes rádes! Nevíte kam dřív koukat!

Také vyznavači jízdy v terénu si od letoška příjdou s Ducati na své díky nové Multistradě Enduro. Přímo na okruhu jste mohli na postavené off-road trati za asistence profi jezdců vychytat zepár triků ve stupačkách. Enduro škola by měla být prvním, co každý motorkář navštíví, než se pustí do džungle silnic a dálnic.

Minimotocross bych pořídil každýmu 6ti letému dítku, aby ho to jednou nezaskočilo. Motorka mimo silnici Vám mnohem víc odpustí a zároveň ji cítíte od prvního prokluzu zadního kola. Je to vážně ta nejlepší průprava, kterou můžete zažít.

A abychom jen nevzpomínali jen na to co bylo, páni inženýři nás nechali nakouknout do bílé kostky se super tajemným názvem „Project 1312“, kde byl k vidění první prototyp novinky pro rok 2017 – Ducati SUPERSPORT. Takže se máme zase na co těšit.

Jestli bych jel znovu ? No pokud někdo něco takovýho pořádáte – budu první ve frontě. Takže se vidíme na WDW 2018 !! 

Radek Pulkrábek