Ducati Multistrada V4 zachycena

Ducati Multistrada se čtyřválcovým motorem Desmodici Stradale bude představená letos na podzim. Sada fotek z továrního testování nám dává konkrétnější představu o tom, jak bude Multistrada V4 vypadat. Zatím je bike kamuflovaný polepem, takže všechny detaily nejsou zcela viditelné. Na první pohled poznáváme, že V4 přijede s novým předním all-LED světlometem, faceliftem prošla celá přední kapotáž. Kromě těchto změn vidíme na Multistradě V4 nový pomocný mřížový rám a ve srovnání s Multistradou 1260 se na V4 vrací zadní oboustranná kyvná vidlice.

 

Radar on board

Když se podíváte pořádně, všimnete si radarové jednotky umístěné mezi předními světlomety.  Radar je součástí pokročilého asistenčního systému ARAS- Advanced Rider Assistance. Radar bude sledovat vzdálenost Multistrady s ostatními vozidly a upozorní jezdce, když se vozidlo přiblíží k vašemu motocyklu. Druhá radarová jednotka bude snímat provoz za mašinou a eliminovat slepé úhly při předjíždění. Nasazení radaru do výbavy Multistrady probíhá v rámci programu Safety road map 2025- radar bude další bezpečnostní prvek, který Ducati postupně rozšíří co celé produktové nabídky, tak jako ABS s funkcí brzdění v náklonu.

 

V4 on board

Srdcem V4 Multistrady bude nový motor, který vychází ze čtyřválce Desmodici Stradale. Ten pohání Ducati Panigale V4 a Streetfighter V4. V kombinaci s Multistradou nečekejte, že maximálka výkonu motoru bude tak úžasná, jako u okruhové Panigale nebo u krále naháčů Streetfigtera V4. Výkonová křivka motoru bude naladěná tak, aby její průběh co nejlépe vyhovoval charakteristikám touringové mašiny. Oficiální Multistrady V4 proběhne na podzim 4. listopadu, kdy Ducati oficiálně představí svoje novinky pro sezonu 2021.