Ducati má double! Jsou šampioni MotoGP a WorldSBK 2022

Ducati uzavírá letošní sezonu historickým triumfem. V jedné sezoně se jim podařilo zvítězit v sérii závodů MotoGP a WorldSBK. Double, který se zapíše do dějin motoristického sportu Ducati získala poprvé za svoji existenci. Díky patří týmům, sponzorům, partnerům a všem ženám a mužům, kteří přispěli k tomuto historickému vítězství. Rispetto Ducati Lenovo tým, Aruba.it Racing tým a Ducati Corse! Ducati je zase zpátky na vrcholu motorsportu. Potvrzuje svoje odhodlání a vášeň Made in Italy, která dobývá svět.

 

Campioni del MotoGP

Ducati ovládla se svými týmy Lenovo, Gresini a Pramac sérii závodů motoGP. 32 x letos byli na stupních vítězů, 12 x zvítězili, 16 x si jejich jezdci vyjezdili v tréninku pole position. Francesco Bagnaia a Ducati Lenovo tým jsou mistři světa. Ducati je MotoGP šampion v poháru konstruktérů.

 

Campioni del WorldSBK

Ducati se vrátila po 11 letech na světovou špičku závodů WorldSBK díky Alvaro Bautistovi. V předposledním kole vyhrál mistrovství světa SBK a získal titul Rider's champion. O týden později díky dalším dvěma vítězstvím zajistil pro Ducati také vítězství v poháru konstruktérů. Rozhodně cenné vítězství v šampionátu produkčních motorek, které se po delší odmlce vrací do Borgo Panigale. Konečně další zářez Ducati v této sérii závodů.

 

Forza Ducati!