Představujeme Vespa GTS 2023

Čtyři roky po uvedení poslední generace Vespy GTS továrna představila její aktuální verzi GTS 2023. Její linie a design zůstávají bez větších změn, na první pohled se od sebe minulá s aktuální verzí Vespy GTS výrazně neliší. Změny odhalí pouze cvičené oko milovníků nebo znalců těchto skútrů. V sezoně 2023 nabídne Vespa GTS nové barvy a barevná schémata. V rámci její techniky se můžete těšit na pořádnou porci vylepšení- technických a elektronických vychytávek. V nabídce této série zůstávají 4 varianty: klasická Vespa GTS, GTS Super, GTS Supersport a GTS SuperTech.

 

Novinky ve výbavě a technice Vespa GTS 2023

Zatímco ikonický design Vespy GTS zůstává stejný, poslední generace nabídne komplet updatovanou techniku a přihodí k ní balík elektronických vychytávek, které si zamilujete. Poslední generace motorů iGet objemu 125 ccm a HPE 300 ccm jsou zase o něco úspornější a výkonnější, ten silnější je dokonce nejvýkonnějším Vespa motorem v celé historii- maximální výkon motoru 300 HPE je 23,8 koní a krouťák má hodnotu 26 Nm. Vespa GTS 2023 nabídne nové brzdy se třmeny a pumpami od Brembo. Odpružení skútru je komplet nové, továrna ladila hlavně přední monovzpěru, aby docílila větší stability jízdy ve větších rychlostech. Vespa GTS 2023 má širší řídítka, ovladače jsou sdružené do dvou chromových bloků. Všechny světla- přední světlomet, zadní sdružené světlo i směrové blikače jsou modernizované a kompletně LED. Vespa GTS si zachovává kombinaci analogového tachometru s digitálním LCD displejem. Vespa GTS Supertech má plnobarevný TFT displej, který dokáže zobrazit i navigaci.

 

Výbava, kterou si zamilujete

Celá série Vespy GTS 2023 nabídne bezklíčové ovládání. Zjednoduší vám startování motoru, otevírání sedadla a zamykání řízení. Pro všechny zmíněné úkony stačí mít klíč od Vespy ve vlastní kapse. Původní spínač zapalování se zámkem v předchozí generaci Vespy je v aktuální nahrazený otočným knoflíkem. Motor se spouští obvyklým způsobem, pomocí tlačítka umístěného na pravém ovládacím bloku.

 

Systém konektivity VESPA MIA

Standartní výbava u skútrů Vespa GTS SuperSport a SuperTech, volitelný jako příslušenství u Vespa GTS a GTS Super. Systém vám umožňuje připojit váš chytrý telefon k palubnímu elektronickému systému přes Bluetooth. VESPA MIA a její aplikaci můžete používat v telefonech s operačním systémem iOS nebo Android. Aplikaci Vespa si stáhnete jednoduše z App Store nebo Google Play. Díky propojení vašeho telefonu s Vespou GTS se na jejím displeji zobrazí upozornění týkající se příchozích hovorů a zpráv. Systém také umožňuje správu hovorů pomocí praktického joysticku na levém ovládacím bloku.  Používat můžete hlasové příkazy pro volání nebo výběru hudby aktivací seznamu skladeb. Pro kompletní využití uvedených funkcí potřebujete ještě helmu Vespa Visor 3.0. K mání je jako příslušenství a má integrovaná Bluetooth sluchátka a mikrofon. Jak už bylo zmíněno, Vespa GTS Supertech má plnobarevný TFT displej, který dokáže zobrazit i navigaci.

 

Vespa GTS bude váš guardiano

Vespa GTS má ve standartní výbavě protiblokovací brzdný systém ABS, dávkuje ho poslední generace řídící jednotky ECU Bosch. Brzdový systém má nové třmeny a pumpy od Brembo. Brzdy slibují větší modularitu a výrazné zkrácení brzdné dráhy oproti jejich předchozí generaci. Vespa GTS 300 HPE má ve výbavě také protiskluzový systém ASR. Původně prémiová výbava dražších motorek je nyní standartním jízdním asistentem také u skútrů. Koncern Piaggio byl prvním výrobcem na světě, který ji ve svých skútrech nabídl.

 

Praktická a snadno ovladatelná Vespa GTS

Už nemusíte nikam strkat klíč a nic odemykat, stačí ke skútru přijít s klíčem v kapse. Vespa upravila také sedlo a tvar zadní části skútru, aby se zvětšil odkládací prostor a vešly se do něho 2 otevřené helmy Vespa. Díky širším řídítkům Vespu snadněji ovládáte- máte větší jistotu řízení při vyšších rychlostech a snadněji se díky nim také vymotáte z parkoviště. Ve předním tunelu má Vespa zamykatelnou schránku na mobil se zásuvkou USB. Oceníte praktické oko pro uchycení tašky, kterou můžete snadno převézt mezi nohama díky otevřené stavbě Vespy.

 

Každý je jiný a potřebuje jiný skútr. Vy potřebujete Vespu GTS...

 

Prohlédněte si celou sérii Vespa GTS 2023