Prodáváme a servisujeme helmy ARAI

Zúčastnili jsme se letos na jaře školení servisních techniků pořádané ARAI Europe v Holandském Amsterdamu. Školení probíhalo přímo v centrále firmy, kde je hlavní servisní i logistické centrum pro Evropu. Čekal jsem supermoderní kanceláře, japonsky designované, všude bonsaje a skalky.  Nic takového se ale nekonalo. Evropská centrála ARAI se nachází v docela obyčejné hale, kde si nehrají na žádný ýbr luxus. Na prvním místě je tady precizní ruční práce ve skromném prostředí. Veškeré zisky investují zpět do kvality a bezpečnosti jejich helem. Díky školení jsme pochopili, o čem ARAI vlastně je. O japonské preciznosti a úctě k ruční práci i v přetechnizovaném 21. století.

 

Proč jsou helmy ARAI na světové špičce

Přilby ARAI jsou testované podle nejnáročnější metodiky SNELL. Požadavky na bezpečí a odolnost helmy v této metodice je v daleko vyšším standartu než běžné normy. Zatímco ostatní výrobci s a jejich crash testy dopadají na stále stejné místo helmy, ARAI provádí průrazový test na náhodně vybraných místech. Nikdy nevíte, do kterého místa vaší přilby zásah při skutečné nehodě půjde! To je pro vás zárukou, že si na hlavu v případě ARAI nasazujete opravdu nejbezpečnější helmu na trhu.

 

Stará dobrá ruční práce

Helmy ARAI se nevyrábí na výrobním pásu. Každá přilba je téměř stoprocentní ruční práce. Říkáme téměř stoprocentní ruční práce, protože jedinou automatizovanou činností je laserové vyříznutí prostoru hledí. Přilby ARAI jsou odlévány z jednoho kusu speciální pryskyřice, do kterého se následně laserem vyřezávají všechny potřebné otvory. Je tak zachována maximální pevnost skořepiny. Nejvíce exponovaná místa jsou navíc vyztužena speciálním materiálem-  Zylonem. Výroba jedné přilby ARAI zabere zhruba 18 hodin.

 

Než ji nasadíte na hlavu

Celá skořepina helmy je vrstvena do "sendviče" ze Super Fiber materiálů zpevněna SNC tkaninou. Tato konstrukce helmy je schopná absorbovat náraz, aniž by praskla a tím absorbuje vytvořenou energii. Každý odlitek helmy prochází dvojí kontrolou kvality a potřebné tloušťky materiálu. Skořepina je následně ručně broušená a připravena k nástřiku. Všechny polepy a designy jsou opět ručně nanášené a vrstvené. Každá přilba je díky tomu originální.

 

Hlava jako v bavlnce

Vnitřní  vrstva helmy je další komplet ruční práce, je složena z patentovaného materiálu EPS, který výrazně snižuje intenzitu nárazu a svým složením zaručuje 8i letou životnost. ARAI vyrábí tři druhy vnitřních výstelek Dry-cool, Eco-pure a Brushed Nylon, každá dle hlavního využití přilby. Všechny tyto vychytávky, posedlost bezpečností a precizní ruční práce dělají ARAI nejlepší přilbou současnosti. I přes obrovský tlak konkurence, se ARAI stále drží na špici ve svém oboru, ze kterého ji konkurence jen tak nesesadí.