Limitovaná série Panigale V4 25° Anniversario 916 je k mání

U Ducati se s milníky roztrhnul pytel. Loni slavil výročí 25 let Monster, letos uplynulo čtvrtstoletí od uvedení superbiku Ducati 916. 916 navrhl italský designér Massimo Tamburini. Stejně jako Monster mezi streetovými motorkami se 916 okamžitě se stala ikonou závodních okruhových motorek.  916 model SBK vyhrál 120 závodů, 8 titulů konstruktérů a 6 tituly jezdců, čtyři z nich s Angličanem Carlem Fogartym. Dodnes zůstává anglický závodník a model 916 nejúspěšnějším „párem“ v historii Ducati SBK. Proto má výroční Panigale na větrném štítu samolepku s vizuálem Foggy, jak ho vozíval sám šampion Carl "Foggy" Fogarty.

 

 

Kdo dřív objedná, ten bude jezdit na limitované Panigale V4 25° Anniversario 916

Ducati připomíná výročí 25 let od uvedení legendárního superbiku Ducati 916 po svém: limitovanou 500 kusovou sérií Panigale V4 25° Anniversario 916. Když smícháte motor a techniku Panigale V4S se závodními prvky a elektronikou z Panigale V4R, máte stroj na ovládnutí závodních okruhů. Design výroční Panigale vychází z barevného schématu Ducati 996 SBK - vítěze Světového šampionátu Superbike v roce 1999. Poznáte ji taky podle kovaných hořčíkových kol Marchesini Racing, závodní titatové koncovky výfuku Akrapovič z V4R a spousty karbonových a hliníkových detailů. Nečekejte na nic a objednávejte, tuhle Panigale chce mít v garáži každý Ducatista. Tak ať skončí v té správné- vaší!

karta motorky

 

Číslo 5 žije. RIP Carlin Dunne!

Ducati se rozhodla vyjmout číslo 5 z limitované série výroční Panigale a vydražit ji formou aukce. Získané prostředky převede do nadace na podporu Carlinovy matky. S číslem 5 jezdil Carlin Dunne, který letos tragicky zemřel při závodech do vrchu Pikes Peak, když na prototypu Ducati Streetfigter V4 obhajoval loňské vítězství v závodu. Všechny kontrolní body na trati projel v rekordním čase, vítězství by bylo jeho. Na dohled od cíle, necelých 400 metrů havaroval a svým zraněním na místě podlehl, přestože záchranáři u něj byli téměř okamžitě. Za tento krok Ducati u nás v DMOTO smekáme!

 

Tahle Panigale jezdí ještě líp než vypadá

 

Prohlédněte si ji ze všech stran