Novinky Ducati 2019

Počátkem listopadu představila Ducati svoje nové motorky pro sezonu 2019. Každý kdo čekal nový Streetfighter s motorem V4 nebo jiný naháč s výkonem kolem 200 koní si holt bude muset počkat na další rok. Letošní premiéra Ducati je spíše o faceliftech stávajících modelů a jejich dalších variantách, které do nabídky přibývají. Asi největší radost udělala premiéra fanouškům okruhového ježdění, nabídka Panigale se rozrostla o další 2 mašiny: očekávanou V4 R a V4 S Corse. Motor 1260 Testastretta bude od další sezony pohánět také Multistradu 1260 Enduro a nový Diavel.  Multistrada 950 bude nově k mání ve dvou verzích výbavy, stejně jako Diavel. Faceliftem prošel Hypermotard a také nabídka Scramblerů, všichni vyjedou další sezonu v novém kabátě s drobnými technickými novinkami. Detailní přehled nových Ducati najdete ve článku níže, postupně budeme k mašinám přidávat odkazy na karty motorek.

 

Ducati Panigale V4 R

Verze R čtyřválcové Panigale je téměr identickou kopií své závodní sestry z moto GP. Motor má bestiální výkon 221 koní, díky racing kitu- závodnímu výfuku Akrapovič ho můžete zvednout až na 234 koní. Aerodynamický tvar je odvozený od závodních Ducati, přední spojlery v rychlosti 270 km/hod tlačí dodatečnou vahou 30 kg na přední nápravu. Kompletní balík elektronických okruhových jízdních asistentů včetně Ducati data analyzeru je u této mašiny samozřejmostí. Pořídit si můžete i její okruhovou verzi bez zrcátek a držáku na SPZ. Prostě a jednoduše horký závodní želízko pro ovládnutí jakéhokoli okruhu...

karta motorky

 

Ducati Panigale V4 S Corse

Sková verze Panigale V4 se od příštího roku bude nabízet v dalším barevném schématu Corse. Motor, podvozek i elektronika zůstává shodná s modelem S. Na rozdíl od Panigale V4 Speciale bude od příští sezony k mání v nelimitované sérii. Slušivý kabát, co říkáte?

karta motorky

 

Ducati Diavel 1260

Nový Diavel pohání osvědčený dvouválcový motor Ducati Testastretta DVT 1262. Designový facelift mu dal přední světlo Xdiavelu, jinak si zachovává svoje typické vstupy pro vzduch podél nádrže. Můžete si vybrat mezi základem a verzí S, která navíc nabídne ve dvou barevných variantách podvozek od Ohlins, quickshifter a Ducati Multimedia systém.

Vybrat Diavel 1260

 

Ducati Multistrada 950

Pro sezonu 2019 nabídne menší Multistrada 950 designový a technický facelift. Nově bude k mání i v modelu S, který oproti základní Multistradě 950 nabídne elektronicky nastavitelný podvozek DSS, quickshifter, barevný TFT displej a Ducati Multimedia systém, tj techniku své větší sestry Multistrady 1260 S. U modelu 950 S si můžete vybírat mezi litými a drátěnými koly.

Vybrat Multistradu

 

Ducati Multistrada 1260 Enduro

V rámci faceliftu Endura starší motor Testratretta 1200 nahradí objemnější motor 1262. I tento nepatrný nárůst objemu motoru přináší masivní nárůst točivého momentu v nízkých a středních otáčkách. Kromě nového motoru přebírá od Multistrady 1260 S i elektronické jízdní asistenty a plnobarevný TFT displej. Elektronicky ovládaný podvozek DSS nabízí jezdci 400 variant konfigurace odpružení. Průjezd terénem usnadní nižší sedlo a těžiště motorky.

karta motorky

 

Ducati Hypermotard 950

Pro sezonu 2019 chystá Ducati 3. generaci Hypermotardu od jeho představení v roce 2008. Sportovní naháč zůstane v nabídce ve dvou modelech, základním a SP. Závodní verze SP navíc nabídne quickshifter, kovaná kola Marchesini a doplňky z hliníku a karbonu.

 

Ducati Monster 821 Stealth

Matná černá, nová grafika a větrný štít. Podle toho poznáte novou verzi Monsteru 821. A taky podle quickshifteru. Ten sice není moc vidět, ale má značný vliv na funkci. Šetří levou ruku a umocňuje radost z jízdy...

karta motorky

 

Ducati Scrambler Icon

Facelift do Scramblerů modelového roku 2019 přidává ABS s funkcí brzdění v náklonu, hydralicky ovládanou spojku, nová řidítka, sedlo, displej a LED světla. Nové jsou taky barvy a barevná schemata...

 

Ducati Scrambler Full Throttle

 

Ducati Scrambler Café racer

 

Ducati Scrambler Desert Sled